Mångkultur

Att ha goda  språkkunskaper på modersmålet stärker även den svenska språkutvecklingen!

På Von Bahrs förskola har vi ett nära samarbete med modersmålspedagogerna.Modersmålspedagogerna är en otrolig resurs för barnen. De arbetar för att stärka barnens modersmål och är samtidigt levande kulturbärare.

Vi har utarbetat ett årshjul där alla högtider som finns i våra barns bakgrunder är representerade. Alla barn ska känna igen något från sin kultur på förskolan. Vi vill bidra till kulturell likabehandling. Det innebär att vi uppmärksammar såväl Eid – al-Fitr,  Songkran – det thailändska nyåret, Lucia, Jul,  Norouz/Newroz,  Påsk och Midsommar för att nämna några.

Genom att söka, utforska, reflektera och upptäcka rytm i livets olika fenomen – naturen, våra högtider, aktiviteter och rutiner samt livet – så finner vi det gemensamma men också det unika.

4 september 2018