Von Bahrs förskola bäst i Sverige

Uppsala kommuns Von Bahrs förskola har blivit utsedd till bäst i Sverige i Qualis kvalitetsgranskning.

Qualis är ett kvalitetssäkringssystem som används inom skolor och fritidsgårdar av 50 kommuner. Systemet togs fram på initiativ av Skolverket i slutet av 90-talet. Såväl medarbetare som barn, chefer och föräldrar får svara på frågor och utifrån ett antal kriterier poängsätts verksamhetens kvalitet.

I årets granskning fick Von Bahrs förskola hela 114 poäng, vilket är det högsta resultatet som någon förskola har fått sedan Qualis kvalitetskriterier reviderades 2012.

Von Bahrs förskolas medarbetare kommer att fira med musik, dans och tårta tillsammans med barnen och deras anhöriga, samt utbildningsnämndens ordförande Caroline Anderssons (S), den 15 juni.

Ta del av vårat resultat:

Granskningsrapport Von Bahrs förskola Uppsala.pdf (PDF, 748 KB)

Qualis enkät vårdnadshavare VT16.pdf (PDF, 98 KB)

Qualis enkät barn VT16.pdf (PDF, 28 KB)

11 april 2018